ارتقاء سطح کیفی محصولات تولیدی منطقه با استفاده از سیستم هوشمند کنترل مراحل فرآوری
کد مقاله : 1072-COCDG1418
نویسندگان:
رضا محسن زاده *1، محمد رضا سراجی2، مجید طاهرخانی3، محمد تقی شامل رستمی4
1رییس بخش صنعت و تولید
2مدیر اداری
3کارشناس برق
4محقق زراعت
چکیده مقاله:
عمل‌آوری توتون یک مرحله مهم برای سیستم تولید توتون است. جهت دست یابی به کیفیت بالا و کاهش هزینه‌های تولید وسایل کنترل اتوماتیک برای مراحل عمل آوری استفاده شده اند و چند نوع از کنترل کننده‌های اتوماتیکی در حال حاضر قابل دسترس هستند. با توجه به افزایش هزینه های کارگری، به منظور کاهش نیروی کار و حجم کار مورد نیاز در فرآیند فرآوری، کاهش مصرف سوخت و افزایش سود کشت توتون استفاده از این سیستم ضروری است. این مطالعه برای استفاده از سیستم کنترل هوشمند مراحل عمل‌آوری در مقایسه با روش سنتی(دستی) بر ویژگی های کیفی، هزینه های تولید و کارگر، صرفه جویی زمان در مرکز تحقیقات و آموزش تیرتاش در سال 1393 برای اولین بار اجرا شد. برگ‌ها در 4 چین با 3 تیمار عمل‌آوری شدند. این سیستم دارای سه مرحله، دستی، اتوماتیک و نیمه اتوماتیک بود. فرآیند عمل‌آوری توتون به چهار مرحله تقسیم گردید. افزایش ایمنی، ذخیره اطلاعات در حافظه، واکنش به آلارم تعریف شده، ارسال پیام کوتاه به از کار افتادن فن و مشعل در سیستم قابل کنترل است. نتایج نشان داد که استفاده از سیستم کنترل هوشمند در مراحل عمل‌آوری توتون موجب کاهش تعداد نیروی کار، صرفه جویی زمان (60-160 ساعت) و افزایش کیفیت توتون (20-30 درصد) گردید. این سیستم را می‌توان برای کنترل دما و رطوبت در سایر محصولات کشاورزی استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
توتون، سیستم هوشمند، فرآوری، گرمخانه، کیفیت
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است