گرمخانه |
کد مقاله : 1018-COCDG1418 |
نویسندگان: |
رضا محسن زاده *1، مجتبی احمدی2 1رییس بخش صنعت و تولید 2معاون آموزش و ترویج مرکز تحقیقات تیرتاش |
چکیده مقاله: |
روشهای مختلفی برای عملآوری توتون بر اساس نوع واریته و شرایط اقلیمی وجود دارد. عمل آوری به نوع توتون، موقعیت برگ روی ساقه و میزان رسیدگی برگ بستگی دارد. این مطالعه جهت تعیین مناسبترین قدرت فن، کاهش هزینههای تولید، بهبود کیفیت، تعیین مشکلات و مزایای روش گرمخانه مدرن با 4 تیمار و و 4 تکرار در مرکز تحقیقات و آموزش تیرتاش اجرا گردید. گرمخانهها دارای طول 365، عرض 200 و ارتفاع 240 سانتیمتر بودند. فاصله بین ردیفها حدود 40 سانتیمتر در نظر گرفته شدند. سه نوع فن با قدرتهای جابجایی هوا 8000 ، 12000 و 18000 متر مکعب بر ساعت در گرمخانه های مدرن استفاده شدند. تیمار گرمخانه سنتی به همراه روش سوزنزنی دستی بعنوان تیمار شاهد در نظر گرفته شد. زمانهای رنگآوری، پژمردگی، خشکانیدن دمار و پهنک برای کلیه گرمخانهها یکسان بود. صفاتی همچون متوسط قیمت توتون، درصد قند و نیکوتین، تعداد کارگر، ساعت کار، درآمد خالص، مصرف انرژی و هزینه کل ثبت شدند. نتایج نشان داد که استفاده از گرمخانه مدرن و روش کاستزنی برگ موجب کاهش هزینههای تولید، تعداد کارگر، ساعت کار، مصرف انرژی شده و درآمد خالص، بهره-وری و ایمنی را افزایش میدهد. تعداد کل کارگر در روش استفاده از گرمخانه مدرن و روش کاستزنی حدود 163 نفر در هکتار و در روش سنتی 220 نفر در هکتار بود. تیمار گرمخانه مدرن با فن 12000 مترمکعب و روش کاستزنی برگ سبز بهترین تیمار بود. این نوع گرمخانه را میتوان برای خشکانیدن و فرآوری محصولات کشاورزی مانند غلات، حبوبات، میوه و سبزی استفاده کرد. |
کلیدواژه ها: |
توتون ، گرمخانه ، فن، کاست شانه ای، عمل آوری |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |